Advent 3. vasárnapja és kakaós kókusztorta

Repül az idő, már advent 3. vasárnapja van. Így néz ki ma az adventi koszorúm:


Olyan barátságos hangulatot, meleg fényt árasztanak a gyertyák... Háttérben pár névnapomra kapott ajándék. :-) De kaptam még egy szép fehér, bundás meleg sapkát is, és egy plüss rózsaszínű felsőt, na meg egy kellemes estét a majdnem-sógornőmmel, és a barátnőmmel padlizsánkrémes pirítós, forralt bor és tiramisu társaságában. :-)


Ezt a tortát még Miklós-napra sütöttem, csak nem volt még időm feltenni. Sikere volt. :-) Felszeletelve sajnos nem volt már módom lefotózni, de a tésztája kakaós piskóta, szép sötét volt, jól ment hozzá a vaníliás-kókuszos krém, ízre és színre is. El is fogyott fél órán belül. :-)

Kakaós-kókuszos torta

Hozzávalók a tortalaphoz:
6 tojás
15 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Elkészítése:
A tojások fehérjét habosra keverjük, apránként hozzáadva a cukrot, kemény habot készítünk. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük, s fokozatosan beleszórjuk a sütőporos, kakaóporral kevert, szitált lisztet. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott-lisztezett közepes méretű tortaformába simítjuk, és kb. 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük (tűpróba).

Krém:
2 csomag főzős vaníliás pudingpor
15 dkg kókuszreszelék
7 dl tej
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor

A pudingot a tejjel megfőzzük, még melegen belekeverjük a kókuszt (keveset kihagyunk a díszítéshez), és időnként megkeverve teljesen kihűtjük. A vajat/ margarint a porcukorral habosra keverjük, végül a kettőt alaposan elvegyítjük.
A kihűlt tortalapot kettévágjuk, betöltjük a krémmel, majd kívül és az oldalát is megkenjük. A tetejét megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel, és olvasztott csokival megcsíkozzuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük tálalás előtt.
Nem túl édes, nagyon finom, aki szereti a csoki-kókusz párosítást.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése